Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hundar och hästar på stranden

Både människor och djur är välkomna till våra stränder men det finns speciella regler för hundar och hästar som regleras av lagen om tillsyn över hundar och katter och de lokala ordningsföreskrifternaPDF.

Hundar på stranden

På de officiella badplatsernaPDF längs kusten gäller de lokala ordningsföreskrifternaPDF, och enligt 19 § får hundar inte vistas på badplatserna 1 maj till 15 september. Här finns skyltar där det står att det är hundförbud.

I naturreservaten i Halmstad får man ta med hundar så länge de är kopplade, men tänk på att förbudet att ta med hund ner på de officiella badplatserna mellan den 1 maj och 15 september även gäller inom naturreservat.

Vi uppmanar alla hundägare att visa respekt för andra människor och djur.

Tänk på detta

Som hundägare kan det vara bra att vara uppmärksam på att saltvatten och den finkorniga stranden kan skapa irritationer hos känsliga hundar. Det brukar räcka med att se efter så hunden inte dricker för mycket av det salta havsvattnet och att duscha av den när den kommer hem. Hundar bör inte bada i vattnet eller leka vid strandkanten när det förekommer alger, eftersom de kan bli mycket sjuka av vissa sorters alger.

Som hundägare måste du ha din hund under kontroll i din absoluta närhet, och visa hänsyn till de andra badgästerna. Ha gärna i åtanke att alla inte gillar hundar, och många är allergiska. Riktigt varma dagar kan hunden ha det bättre hemma.

Ridning på stranden

Du får inte rida eller ta med hästar till officiella badplatser vid sjöar och hav mellan den 1 maj och 15 september. Övrig tid på året är det tillåtet att ha häst på stranden. Du får dock aldrig rida i sanddynerna längs havsstranden.