Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Delar av skeppet på lekplatsen i Norre katts park tas bort

Skeppet i Norre katts park har drabbats av rötangrepp. Av säkerhetsskäl kommer Halmstads kommun därför att ta bort delar av lekutrustningen med start tisdagen den 19 mars.

Vid en tillsynskontroll har Halmstads kommun upptäckt att masterna och klätterutrustningen på lekplatsen i Norre katts park har drabbats av rötangrepp. Därför måste kommunen plocka bort de skadade delarna. För och akter på skeppet kommer att finnas kvar.

– Det är tråkigt att behöva ta bort en del av skeppet, men vi gör det av säkerhetsskäl. Utrustningen på lekplatsen är tio år gammal, men man får tänka på att det är en välanvänd och mycket populär lekplats med stort slitage på utrustningen, säger Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare, teknik- och fritidsförvaltningen på Halmstads kommun.

Under tisdagen den 19 mars påbörjas arbetet med att plocka bort delarna av skeppet som är angripna. I nuläget kommer delarna som tas bort inte att ersättas med någon annan lekutrustning.

– Vi har inte pengar till det i årets budget. Vi planerar för att ta ett helhetsgrepp på lekplatsen och inte bara byta ut en del i taget. Ett sådant arbete kan vi göra tidigast nästa år. Budgeten för lekplatsrenoveringar är begränsad och vi måste därför undersöka behovet av renovering på alla kommunens lekplatser innan vi bestämmer oss för att renovera lekplatsen i Norre katts park, säger Sofia Warpman.

Halmstads kommun har drygt 120 lekplatser. I år satsar kommunen på att rusta upp tre lekplatser, Sagoängen på Galgberget och två i Oskarström. Här kan du läsa mer om satsningen.länk till annan webbplats