Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Konst och museer

I konststaden Halmstad behöver du inte gå långt för att möta konsten. Den finns på gatorna, på institutionerna och i ateljéerna. Välkommen att ta del av vårt rika konstliv!

På gång just nu

Muhammed Ali, Floating dream, Ugglarp

Muhammed Ali, Floating Dream, Ugglarp

Just nu pågår landart-projektet (X)siteslänk till annan webbplats längs hela Kattegattleden från Kungsbacka i norr till Helsingborg i söder. På en rad olika platser längs leden har inbjudna konstnärer från nio olika länder inspirerats av, och arbetat med material från platsen i sig. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser, och tillsammans bildar de excites = engagerar.

I Halmstad kan du se verk vid Österskans (konstnär Rita Winde, Sverige), Tylösand (konstnärer Czekalska + Golec, Polen) och Gullbranna Observatorium (konstnär Mikael Ericsson, Sverige).
Konstverken är temporära så missa inte att uppleva dem medan de är kvar!
Karta hittar du härlänk till annan webbplats

Programpunkter i Halmstad:

Torsdag 28 september
Klockan 14.00-15.30 Stadsbiblioteket, Klarasalen
Nina Bondesson
Seminarium

Lördag 30 september
Klockan 12.00-14.00 Österskans
Rita Winde
Performance

Söndag 1 oktober
Klockan 13.30 KKV Kulturhuset, Folkparken
Kamil A Lukaszewicz
Landart Workshop

Söndag 8 oktober
Avslutning/Nedmontering av verken

För mer information: (X)sites Kattegattleden på www.landart.selänk till annan webbplats

Konstkalendern Halmstads kommun

Se hela konstkalender

Konst i Halmstads kommun

Mjellby konstmuseumlänk till annan webbplats visar, förutom Halmstadgruppen, utställningar med modernism och surrealism i fokus.

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Hallands Konstmuseumlänk till annan webbplats har en stor konst- och kulturhistorisk samling och utställningsverksamhet. Här finns även Halmstadgruppen representerad.

Konst i det offentliga rummetLadda ner konstkartan härlänk till annan webbplats eller hämta på Turistbyrån, så kan du upptäcka konsten på egen hand. Håll också utkik efter våra populära konstpromenaderlänk till annan webbplats med olika teman. Du kan även gå på en virtuell konstrunda i Rådhusetlänk till annan webbplats.

För barn finns speciella kartor samt boken Kotten som försvann, av Hanna Norling och Hanna Hallén, om den offentliga konsten i Halmstad.

Halmstadväggen är Halmstads öppna konstvägg vid Halmstad Arena. Hit är alla välkomna för att måla med till exempel händer, pensel, roller eller sprejburk.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer med konsten i Halmstad? Följ @konst_i_halmstadlänk till annan webbplats och #konstihalmstadlänk till annan webbplats på Instagram, gilla Mjellby konstmuseums facebooksida länk till annan webbplatsoch Halmstads konsthalls facebooksidalänk till annan webbplats och följ vår konstblogglänk till annan webbplats.