Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Cykelleder

I Halland finns tre stycken större cykelleder, vilka alla passerar genom Halmstads kommun. Dessa är Kattegattleden, Cykelspåret/Hallands inland och Hylteslingan. Utöver de tre stora cykellederna finns det även några kortare alternativ, så som Banvallsleden och Hälsans stig/Österleden. Men du kan också med hjälp av cykelkartan hitta dina egna vägar att cykla. Cykelkartan finns att hämta på Turistbyrån och Rådhuset.

Det är Region Halland som har det övergripande ansvaret för cykellederna, men kommunen förvaltar de sträckor där lederna går på kommunens cykelbanor.

För mer information om Kattegattleden, Cykelspåret och Hylteslingan se Region Hallands hemsida.

Kattegattleden

Sveriges första nationella cykelled, Kattegattleden, går genom Halmstads kommun. Leden som är 37 mil lång går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Leden går utmed kusten vilket resulterar i 37 mil cykelled med ett unikt havsnära läge.

Ambitionen för Kattegattleden är att den ska vara havsnära, fylld av upplevelser och nästan bilfri. På leden ska både hallänningar och turister kunna cykla trafiksäkert, kanske ta sig till jobbet, eller bara njuta av naturen och ta ett dopp i havet vid någon av de 50 badstränder som finns längs hela sträckan.

Cykelspåret Hallands inland

Cykelspåret som går genom Hallands inland är totalt ca 289 km långt. Cykelspåret sammanfaller i norr och söder med Ginstleden och är det längsta av Hallands cykelleder. I övrigt har leden en annan sträckning då merparten går genom Hallands inland vilken bjuder på en varierande terräng med skogar, ängar och sjöar.

Hylteslingan

Hylteslingan är ca 165 km lång och har sin start och mål i Halmstad. Slingan bjuder på en vacker tur där den följer Nissans dalgång in i viltrika skogar och gamla kulturmiljöer, via "sjöarnas rike" och tillbaka genom Simlångsdalen. 

Hälsans stig, Österleden

Hälsans stig, ca 1 mil lång, utgår från Högskolan i Halmstad och går på asfalterade gång- och cykelvägar upp mot Snöstorp för att sedan vända tillbaka in mot centrum.

Banvallsleden

Cykelleden startar i Halmstad och går på den gamla järnvägsbanken ända till ledens slut i Blekinge. I Halmstads kommun är cykelleden asfalterad upp till väg 25 öster om Simlångsdalen, därefter är det grus, alternativt cykling på bilväg som går parallellt med Banvallsleden. Karta finns att hämta på turistbyrån.