Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Funkisfestivalen i Halmstad

Årets glammigaste och mest känslofyllda sångtävling arrangeras fredagen den 7 februari 2020 kl. 18.00-21.00, i Halmstad Arena. Välkommen att ta del av ett proffsigt kulturevenemang för alla!

Som publik kommer du att uppleva en sprakande kulturupplevelse som innehåller både sång, dans, musik och teater. Ni kommer att få lyssna på 10 bidrag och också vara med och rösta fram det som ska representera Halmstad i Funkisfestivalen i Stockholm.

Konstnärliga ledare är Åsa Lauer och Malin Norling.
Kvällens kompband är Kvartiåtta.

Biljetter

Biljetter köper du via Halmstad Tourist Center (turistbyrån)
035-12 02 00 eller www.ticketmaster.selänk till annan webbplats

Biljettpris: 195 kronor (150 kr före 31 december)

OBS! Rullstolsbiljett och gruppbokning (minst 50 platser)
bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Det finns ett begränsat antal platser för rullstolar. Ledsagare går in fritt.

Hitta hit

Karta och information om tillgänglighet finns på Halmstad Arenas webbplatslänk till annan webbplats.

Årets deltagare

I startfältet 2020 har vi 12 deltagare i 10 sångnummer. Två är alltså duetter. Du kan läsa mer om deltagarna om du klickar på personerna nedan.

Följ gärna Funkisfestivalen Halmstad för Facebooklänk till annan webbplats för en inblick i hur repetitionsarbetet går.

After work och mat

Är ni några vänner eller kollegor som vill äta middag eller ha en AW på Halmstad Arena innan festivalen börjar klockan 18.00 så går det att boka. Kostnad per person för AW (plockbuffé, 2 starköl/vin/cider eller alkoholfritt) är 345 kronor, för 2 rätters (skagenröra på rågbröd, fläskfilémedaljonger med kantarellssås och purjolökspotatis, kaffe) kostar 475 kronor. Biljett ingår. Kontakta Sofie Johansson 072-700 44 04 om ni är intresserade av att köpa till after work eller mat.

Från klockan 16.00 kommer det vara utställningar i foajén.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och har vuxit varje år sedan dess. Det är nu en nationell tävling med semifinaler och final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse sin representant. Den 7 februari 2020 arrangeras tävlingen för sjätte året i Halmstad.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädjelänk till annan webbplats som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Därigenom ingår kommunen i det rikstäckande nätverk som skapats mellan kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen. För Halmstads kommun betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Publikmässigt är det allt fler som varje år upptäcker denna proffsiga och glädjefyllda show som innehåller både sång, dans, musik och teater. Förra året kom cirka 1500 personer till Halmstad Arena för att uppleva det som troligen är årets häftigaste, glammigaste och mest känslofyllda kulturupplevelse.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i Halmstad i samarbete med ABF.

Semifinaler och final 2020

Den som vinner i Halmstad går vidare till semifinalerna på Nalen i Stockholm den 28 och 29 april där man tävlar om en plats till finalen på Stockholm Waterfront i augusti.

Fredrik Johnsson vinnare av Funkisfestivalen Halmstad 2019.  Foto: Anders Andersson

Fredrik Johnsson vinnare av Funkisfestivalen Halmstad 2019. Foto: Anders Andersson

Vinnare i Halmstad genom åren

2014 – Halmstad melodifestival på Sturegymnasiet, vinnare Per Andersson med "Stad i ljus". Han vann senare även finalen i Funkisfestivalen 2015 på Cirkus i Stockholm.

2015 – Funkismello på Gullbrannagården – vinnare Caroline Johansson med låten "Hellre utan dig".

2017 – Funkismello på Halmstad Arena – vinnare Rebecca Wikman.

2018 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena – vinnare Per Andersson med låten "När vindarna viskar mitt namn".

2019 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena – vinnare Fredrik Johnsson med låten "The final countdown".

2020 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena