Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dags att anmäla dig till Funkisfestivalen!

Fredrik Johnsson vinnare av Funkisfestivalen Halmstad 2019

Fotograf: Anders Andersson

Vill du vara med på årets häftigaste tävling?

Nu är det dags att börja arbeta för nästa års delfinal till Funkisfestivalen i Halmstad!

Skicka in anmälningsblankettenPDF redan nu så har du en chans att bli en av de tio som får tävla på delfinalen. Alla som anmäler sig får komma på uttagningar i september. Kallelse får du med posten. Sista anmälningsdag är den 5 september.

Här hittar du anmälningsblankettenPDF.

OBS! Det finns inte fler än tio platser i tävlingen. Om du inte kommer med i själva tävlingen finns det möjlighet att få vara med på annat sätt.

Kriterier för att anmäla sig till tävlingen:

  • Du har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.
  • Du bor, jobbar eller går i skola i Halmstads kommun.
  • Du är över 15 år.

Har du frågor så ring eller skicka e-post till Åsa Lauer, konstnärlig ledare:

Välkommen in med din anmälan!

Träning och övning för de som kommer med tävlingen

De som är med i tävlingen träffas en gång i veckan och tränar på sin låt tillsammans med de andra i gruppen. Du får också tips på hur du bäst framför din låt. Om du inte vet vilken låt du vill sjunga så hjälper vi dig att hitta en som passar din röst.

Vi kommer att börja öva på våra låtar i oktober 2019 och själva finalen är den 7 februari 2020. Delfinalen är på Halmstads Arena.

Övningen kommer att ske en gång i vecka på förmiddagen. Kolla med din skola eller arbetsplats om du kan gå ifrån en gång i veckan.

Representanter från Halmstad genom åren

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkisfestivalen på Cirkus i Stockholm. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. 2016 representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. 2017 tog sig Rebecka Wikman till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad. 2018 deltog Per Andersson (igen) med "När vindarna viskar mitt namn" och vann ännu en gång. 2019 var det Fredrik Johnssons tur att gå vidare till final med låten "The final countdown".

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer, från 15 års ålder, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

För Halmstad betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i samarbete med ABF.