Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Satsa friskt - en hälsofrämjande satsning för äldre

Det har varit ett enormt stort intresse för projektet Satsa friskt som fått in fler än 300 intresseanmälningar.

Nu meddelar hemvårdsförvaltningen att alla som ansökt om att vara med i projektet kommer att få en plats. Ett brev med inbjudan till en informationsträff har skickats hem till alla personer som gjort en intresseanmälan.

Informationsträffar 29 mars och 5 april

Totalt genomförs tre stycken informationsträffar, en den 29 mars och två stycken den 5 april. I brevet som skickats hem till alla deltagare framgår vilken dag och tid som gäller för just dig. 

För att behålla din plats i projektet är det obligatoriskt att närvara på informationsträffen. 

Har du inte möjlighet att närvara var god kontakta Halmstad Direkt senast 26 mars på 035-13 70 00 eller direkt@halmstad.se.

Plats: Alla hjärtans hus, Kyrkogatan 3 i Halmstad

Om projektet Satsa Friskt

Satsa friskt är ett tio veckors kostnadsfritt träningsprogram för dig som är 79 år eller äldre. Träningstillfällena kommer att ske i grupper på dagtid. De kommer att erbjudas olika fysiska aktiviteter som anpassas efter grupperna och fika efter passet för att främja den sociala kontakten. De kommer också att få lära sig mer om kost, hälsa och träning för äldre vid två föreläsningstillfällen. Efter de tio veckorna med gruppträning erbjuds ett rabatterat träningskort för ett år.

När andelen äldre i samhället ökar, så ökar också behovet av hälsofrämjande och förebyggande åtgärder. Rekreation, socialt stöd och fysisk motion är grundläggande för äldres hälsa. Därför ser vi på kommunen ett behov av nya sociala arenor för att motverka isolering och ensamhet. Genom det här försöket vill vi försöka hitta formerna för bibehållen hälsa längre upp i åldrarna.