Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Råd och stöd när inspektörer ger sig ut på besöksturné

Miljö- och hälsoinspektörer i Halmstad har gett sig ut på besöksturné för att ge råd och stöd till restauranger och barer runt om i kommunen. Arbetet är en fortsättning på en informationskampanj där bland andra restaurangägare fått skriftlig information om vilka regler som gäller för att förhindra spridningen av covid-19.

Det är för att hjälpa till som miljö- och hälsoinspektörerna i Halmstad har börjat besöka bland annat restauranger, pizzerior, caféer och barer i centrala staden. Syftet är att ge råd och stöd och att kunna svara på frågor kring hur restaurangnäringen bäst minskar spridningsrisken av covid-19.

Besöker alla verksamheter som serverar mat och dryck

Besöken är en förlängning av information som skickats ut via e-post tidigare under våren och planen är att inspektörerna ska besöka alla privata verksamheter som serverar mat och dryck. Arbetet har börjat i centrala Halmstad och kommer att fortsätta ut till Flygstaden och Hallarna och i förlängningen ska även skolmatsalar inkluderas.

- Det här handlar inte om att vi ska gå runt med pekpinnar utan vi vill verkligen bara stötta och hjälpa restaurang- och barägare i den här svåra tiden, säger Susanne Carlsson som är miljö- och hälsoinspektör i Halmstad.

Råd om placering och hygien

Liknande arbete görs i andra kommuner runt om i Sverige och främst handlar råden om hur nära bord och stolar bör stå, handtvätt och vad som gäller vid kring take-away och köbildning.

Uppdraget är ett initiativ från smittskyddsläkaren i kommunen som i sig arbetar efter direktiv från Folkhälsomyndigheten. I Halmstad har reaktionerna bland restaurang- och barägarna än så länge varit positiva enligt miljö- och hälsoinspektörerna.

- Många gånger ligger de här verksamheterna steget före och har jättebra koll kring hur saker och ting ska skötas, ändå tror vi att det är bra att vi finns här och erbjuder hjälp och stöd, fortsätter Susanne Carlsson.

Besöksturnén startade den 16 april och väntas pågå under flera veckor framåt.