Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Insatser för arbetssökande

Är du arbetssökande mellan 16–64 år och behöver hjälp för att komma ut i arbetslivet kan kommunen erbjuda råd, stöd, kompentensutveckling och praktik.

Du som söker arbete eller är intresserad av studier kan få stöd av kommunens arbetsmarknadsenhet (AME). Här kan du bland annat få vägledning, praktik, hjälp att söka jobb eller bara prata med någon om din framtid och vardag. Du har möjlighet att få träffa handläggare, studie- och yrkesvägledare samt vid behov kurator. Samtliga har ett stort engagemang för din framtid och finns till hands för att ge dig det stöd du behöver för att komma vidare. Vilken hjälp du får beror på dina egna mål, förutsättningar och behov. Ett exempel på kommunens
insatser för ungdomar är prova-på-platser, som vänder sig till dig som
är 18-29 år. Prova på innebär praktik under två månader som följs av en tidsbegränsad anställning i fyra månader.

Oftast anvisas man till AME via Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats eller enheten för ekonomiskt bistånd.länk till annan webbplats Det första som händer är att du får träffa en handläggare och tillsammans gör ni en planering som passar just dig. Du kan till exempel få stöd i att söka jobb, vägledning inför utbildning, branschvisa introduktionskurser, eller någon annan hjälp på vägen mot arbete eller utbildning.

Som arbetssökande har du även möjlighet att få en praktikplats
genom kommunens arbetsmarknadsenhet. För att få tillgång till praktik ska du vara arbetslös, 16–64 år och vara anvisad till arbetsmarknadsenheten. Syftet med en praktik är främst att du ska få ökad arbetslivserfarenhet men den kan också ha andra syften, till exempel om du vill testa ett visst yrke. För den som av någon anledning varit borta från arbetsmarknaden under längre tid finns
också möjlighet till praktik i form av arbetsprövning eller arbetsträning.

Arbetsmarknadsenheten har också tillgång till praktikplatser inom egna verksamheter, bland annat på Haldahuset, Aleskogens Hunddagis, Olofstorp djur och trädgård, Byggåtervinningen och Kretsloppan. Du har också möjlighet att få en plats i något av de samverkansprojekt som bedrivs av bland andra Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Halland, kommunala förvaltningar och bolag eller aktörer inom näringslivet.