Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Detta hjälper kommunen till med

Kommunens tillväxtavdelning hjälper till med alla sorters frågor som rör ditt företagande: lokaler, tillstånd, nätverk, kontakter – eller att bolla idéer. Ingen fråga är för liten eller för stor.

Stödet är kostnadsfritt.

Vårt mål är att det ska gå bra för företagen i Halmstads kommun, och att fler företag ska etablera sig här.

Träffa andra företagare och få information

Fyra gånger om året anordnar tillväxtavdelningen Guldmorgon,länk till annan webbplats ett frukostmöte där du får chansen att träffa andra företagare, politiker och kommunens tjänstemän. Anmäl dig till det digitala nyhetsbrevlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteret om och för näringslivet så får du dessutom inbjudningar till olika företagararrangemang.

Nedan hittar du exempel på annat stöd du kan få när du vill starta, driva och etablera företag i Halmstads kommun.

Starta företag

Du som går i starta-eget-tankar kan få kostnadsfri rådgivning. Det kan gälla praktiska frågor eller om du bara vill bolla idéer.

HighFive - Halmstads Business Incubator

HighFivelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är platsen för dig som har en egen idé och vill starta ett framgångsrikt företag, har en vilja att driva tillväxtbolag men ingen egen idé, har en unik idé eller innovation men ingen vilja att själv driva bolag eller vill knoppa av en idé eller del av verksamhet i ett nytt bolag. Här erbjuds ett högt tempo och kvalificerad affärsutveckling i en skön miljö där erfarna entreprenörer coachar företagare utifrån varje unikt case.

Business Idea Boot Camp (f.d.Entreprenörskolan)

Vill du starta eget? Är du ny som företagare? Då kan du delta i Business Idea Boot Camp, det som tidigare hette Entreprenörskolan. Det är en kostnadsfri seminarieserie som behandlar allt från affärsidé till ekonomi.

Timbanken - kostnadsfritt konsultstöd

Du kan anmäla dig till timbanken.selänk till annan webbplats och under året få fem timmars kostnadsfri rådgivning av externa konsulter inom sju olika områden. Erbjudandet gäller både dig som tänker starta eget och dig som redan driver företag.

Företagsregister för Halmstads kommun

I näringslivsregistretlänk till annan webbplats för Halmstads kommun kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis.

Etablering

Funderar du på att etablera företag i Halmstads kommun? Vår etableringsansvarige kan hjälpa dig med alla sorters frågorlänk till annan webbplats. Det kan gälla tillgång till mark eller lokaler, branschindelning, infrastruktur och mycket mer.

Sök lokaler och mark

Sök i lokal- och markdatabasenlänk till annan webbplats, gör lokalförfrågningar eller hitta fastighetsägare och mäklare.

Mark för företag

Här hittar du information om industri- och handelsområden i Halmstads kommun.

Offentlig upphandling – gör affärer med kommunen

Fyra gånger om året erbjuder Halmstads kommun kostnadsfria seminarium om offentlig upphandling. Håll koll på näringslivsenhetens kalendarium, där lägger vi in de olika tillfällena. Läs om hur en upphandling går till och hur du lämnar anbud.

Utmanarrätt

Du kan utmana kommunen om du vill ta över driften av en kommunal verksamhet.

Tillstånd och regler för företagare

När du behöver ansöka om tillstånd eller veta vilka regler som gäller för din verksamhet kan du vända dig direkt till tillståndslotsen. Här hittar du en överskådlig lista på tillstånd.

Kvalitets- och servicemätning

Kommunen mäter löpande hur nöjda företag är med kommunens myndighetsutövning. Läs mer.länk till annan webbplats

Miljö

Energicoach till små och medelstora företag

Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via EU-projektet Coacher för energi och klimat. Läs mer om projektet.

Energieffektivisering i företag

Vill du få råd och tips om hur företaget kan minska energikostnaderna? Kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare!

Miljödiplomera ditt företag

Det lönar sig på många sätt att ta hand om företagets miljöarbete. Ett enkelt miljöledningssystem är till hjälp och kan leda till att företaget får ett diplom.

Dramalogen

Dramalogenlänk till annan webbplats är ett nätverk för fria kulturskapare, men också en inkubator som ger kulturentreprenörskurser för kulturarbetare som vill hitta eller utvecklas inom sitt konstnärliga område. Dramalogerna erbjuder en mängd olika aktiviteter, workshopar, föreställningar med mera och skräddarsyr uppdrag för din verksamhet.

Samarbeta med skolan – en framtidsinvestering

Vill du och ditt företag samarbeta med skolor och elever? Ta kontakt med näringslivsenhetenlänk till annan webbplats så hjälper vi till med att koppla ihop dig med rätt kontaktperson. Här finns det fina möjligheter att möta dina framtida medarbetare i olika projekt.