Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Stärkt samarbete mellan kommunen och Högskolan i Halmstad - ett av ärendena på kommunstyrelsens ledningsutskott den 12 december

Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad fördjupar sitt samarbete inom en rad olika områden för att möta gemensamma utmaningar, och i dag fick tog avtalet en lite ovanlig fysisk form i Högskolans Fab Lab där en digital brodyrmaskin skrev ut två ”textilbonader”.

På textilbonaderna broderades kommunens och Högskolans logotyper tillsammans med underskrifter av rektor Stephen Hwang och kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf (M).

Efter att under året ha genomfört återkommande gemensamma diskussioner och en workshop har de båda parterna nu kommit överens om ett så kallat intentionsavtal som fastställer ramarna för samarbetet.

Avtalet gör det tydligt vilka ansvarsområden respektive aktör har men också vilka frågor som det är särskilt viktigt att samverka kring. Ett sådant samverkansområde är hur Halmstad ska bli en bättre studentstad med goda förutsättningar för studenter under studietiden samt fortsatta karriärmöjligheter efter studierna.

– Jag är otroligt glad att Halmstads kommun ser våra studenter och vår högskola som en viktig tillgång för staden och att vi kan hjälpas åt för att studenterna ska få en så bra tid som möjligt på Högskolan och i Halmstad. Det handlar om allt från boende och studentinflytande till fritidsaktiviteter och karriär, säger Stephen Hwang, rektor för Högskolan i Halmstad.

Ett annat område är att utveckla Halmstad med omnejd till en tillväxt- och kunskapsnod som studenter, nya invånare och företag söker sig till. Kommunen och Högskolan är överens om att göra särskilda satsningar på bland annat hälsoinnovation, digitalisering och stadsutveckling för att stärka Halmstads attraktionskraft.