Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Räddningstjänsten i Halland skickar hjälp till Västmanland

I samband med skogsbranden i Västmanland skickar nu Halmstads kommun, tillsammans med Hylte, Laholm och Räddningstjänsten Väst, brandmän samt tankbil och släckbil för att hjälpa till i släckningsarbetet i skogarna runt Sala.  

En tankbil och en släckbil med besättning från Halland kommer att vara igång dygnet runt från tidigt måndag morgon till fredag kväll nästa vecka. Fyra grupper kommer att skickas upp under veckan. I varje grupp ingår åtta brandmän och ett befäl. Första gruppen kommer att åka nu på söndag kväll, 10 augusti.

Förstärkningar har kallats in                                                                                        Den skogsbrand som har drabbat trakterna kring Sala är troligtvis den största i Sverige i modern tid och det pågår just nu en enorm insats för att släcka branden. De omfattande insatserna, som dessutom har pågått under veckas tid, kräver stora mängder personal och andra resurser. Den lokala räddningstjänsten har svårt att upprätthålla en släckinsats under så lång tid och förstärkningar har därför kallats in från andra delar av landet.

– Vi på Räddningstjänsten i Halmstad ser det som en självklarhet att hjälpa våra kollegor i Västmanland, säger Hans Ekberg, räddningschef i Halmstad.

Det finns även beredskap i Halland för att skicka kommunikatörer med kort varsel om en sådan begäran kommer.

För mer information kontakta:

Hans Ekberg, Räddningschef Halmstads kommun,

Tel: 035- 16 00 53