Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Videosamtal löser kommunala frågor i Oskarström

Halmstads kommun vill utveckla sitt arbete för att ge invånarna ännu bättre service.

Sedan fem år tillbaka finns vårt kontaktcenter, Halmstad direkt. Verksamheten är förlagd till Rådhuset där det också finns en reception som kan ge service och stöd i de flesta frågor.

Men nu gör vi ett försök där invånare kan träffa en kommunvägledare över ett videosamtal och slippa ta sig in till centrala Halmstad.

Som ett första försök startar ett projekt på biblioteket i Oskarström. Där kommer kommuninvånare som behöver hjälp med ett ärende inom skola, vård eller omsorg kunna få hjälp och stöd direkt via videosamtal. Invånaren får då få personlig hjälp på Oskarströms bibliotek under några tillfällen varje vecka via ett möte med en av kommunens kommunvägledare.

Hjälp på biblioteket

På biblioteket hjälper bibliotekarien till genom att kontakta kommunvägledaren och sätta igång den tekniska utrustningen för ett videosamtal. Kommunvägledarens svarar på frågor, hanterar ärenden och guidar kommuninvånaren.

Exempel på vad kommuninvånaren kan få hjälp med från kommunvägledaren är att fylla i inkomstförfrågan, ansöka om förskola, göra skolval och lägga in barnets schema i Hypernet.

Projektet startar den 9 januari 2020.

Öppettiderna kommer att vara måndagar 14-16, torsdagar 15-17 och fredagar 10-12.

— Om försöket slår väl ut finns det diskussioner kring att utveckla den här verksamheten i flera kommundelar. Vi hoppas att invånarna i och runt Oskarström ska tillfället i akt att utnyttja möjligheten att direkt få hjälp av en kommunvägledare, säger Sofia Ekfeldt områdeschef på Halmstad direkt