Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Trygghetsvandring för en säkrare stadsmiljö

Sedan en tid tillbaka har det varit en ökad problematik med gäng och kriminalitet bland unga i delar av Halmstads tätort och därför startar Halmstads kommun tillsammans med polisen och Halmstads Fastighets AB trygghetsvandringar under sommaren.

Tillsammans kommer vi att samarbeta för en tryggare stadsmiljö.

Personal från flera kommunala förvaltningar, HFAB samt polisen och deras volontärer kommer under åtta veckor öka vuxennärvaron framförallt i centrala Halmstad och på Vallås.

Vi gör tillsammans med polisen bedömningen att en ökad vuxennärvaro, framförallt tidig kväll, bidrar till att tryggheten i de berörda delarna av staden ökar.

Trygghetsvandringar och volontärer

Från och med i dag och över hela sommaren, varje onsdag till lördag, blir det en ökad vuxennärvaro i centrala Halmstad. Personal från flera kommunala förvaltningar kommer att röra sig främst i centrala Halmstad. Trygghetsvandringarna kommer att genomförs under sen eftermiddag och tidig kväll fram till vecka 33.

– Vi vill ha en större närvaro av vuxna på platser där många människor uppehåller sig och som ett led i att öka tryggheten i Halmstad kommer polisen tillsammans med sina volontärer och samverkansparterna att vandra i centrum men även på Vallås i sommar, säger Kenneth Mattsson, kommunpolis i Halmstad.

– Målet är att vi ska få en lugn och trygg stadskärna och att det ska finnas gott om vuxna i stan på kvällarna, säger Therese Wallgren som är trygghetsstrateg vid Halmstads kommun.

– Detta är en fråga om trygghet för hela Halmstad och våra hyresgäster därför deltar HFAB, säger Johan Björnqvist som är urban utvecklare HFAB.


Om enskilda vill vara med i trygghetsvandringarna är man välkommen. Ring 035-13 70 00 för mer information om du vill vara med och trygghetsvandra.