Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ny förskola i Ranagård - ett av ärendena på kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott den 30 januari

Fyra nya förskoleavdelningar i Ranagård och Getinge industriområde utvecklas - det var några av ärendena på kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Fyra nya förskoleavdelningar i Ranagård

Bygget av en ny förskola i Ranagård med fyra avdelningar ska påbörjas inom kort. Samhällsbyggnadsutskottet har beslutat att avsätta fem miljoner kronor i ett första skede för att inleda projektering och upphandling av projektet. Den nya förskolan innebär ett tillskott på cirka 70 nya förskoleplatser i kommunen.

– Förskola är den verkliga symbolen för ett bostadsområde fullt av liv och barnskratt. För Ranagård är det en viktig pusselbit i områdets framväxt, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

Getinge industriområde utvecklas

Det ska byggas en ny lagerbyggnad och kontor för e-handel i Getinge industriområde. Samhällsbyggnadsutskottet beslutade under tisdagens möte att godkänna ett reservationsavtal som innebär att företaget Atrium Invest AB får köpa en 8000 kvadrat meter stor tomt i området för sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

– Alltfler tomter i industriområdet tingas. Det visar på Getinges perfekta läge för företag, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

Den nya byggnaden planeras bli cirka 1500 kvadratmeter och tomten säljs för 150 kronor per kvadratmeter. Köparen kommer att påbörja byggprojektet så fort avtalet är undertecknat.

Nya villatomter på gång i Kvibille

Halmstads kommun köper 6 296 kvadratmeter mark i Kvibille för 1,65 miljoner kronor med avsikt att bygga uppemot sju till åtta nya villatomter i området. Samhällsbyggnadsutskottet godkände under dagens möte ett köpekontrakt som ger kommunen tillgång till tomten den 1 mars i år.

– Fler möjligheter till bostäder i en av kommunens mest omtycka orter för barnfamiljer är mums. Kvibille är en ort där många vill bo, det är logiskt att kommunen köper denna mark säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

På tomten står idag äldre bostadshus samt ett gammalt sågverk som efter köpet kommer att rivas. Innan de nya villatomterna läggs ut till försäljning kommer nya gator och vattenledningar att behöva byggas.