Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Lovisa Aldrin

Lovisa Aldrin på plats som nytt kommunråd

Halmstad har fått ett nytt kommunråd. Vid årsskiftet ersatte Lovisa Aldrin (L) Suzanne Åkerlund (L) som då slutade efter nästan tolv år som liberalernas kommunråd.

– Jag är tacksam över att få börja nu, ett drygt halvår före valet. Det innebär en bra möjlighet att få lära sig verksamheterna, deras behov och utmaningar. Men också förstå vad det är medborgarna vill ha av sina politiker – för såklart är min ambition och förhoppning att få fortsätta som råd nästa mandatperiod, säger Lovisa Aldrin (L).

Lovisa Aldrin ersätter Suzanne Åkerlund på samtliga uppdrag inom kommunen. Det innebär bland annat plats i kommunstyrelsen, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsens ledningsutskott (KLU), ordförandeposten i handikapprådet samt för juryn i Årets entreprenör.

– Naturligtvis kommer jag att fortsätta driva de frågor som Suzanne haft fokus på. Det är frågor som är viktiga ur liberalt perspektiv – alla ska ha samma möjligheter utifrån sina egna förutsättningar. Därför är frågor som jämställdhet och tillgänglighet fundamentala.

Lovisa Aldrin har senaste mandatperioden varit ordförande för Region Hallands driftsnämnd för kultur och skola, ett uppdrag som hon nu lämnar. Eftersom kommunrådstjänsten är ett heltidsuppdrag kommer hon också att vara tjänstledig från sin tjänst som verksamhetsansvarig för Europa Direkt Halland.

– Jag är även kulturpolitiker och kommer alltid vara det. Det är en oerhört viktig sektor eftersom den fria kulturen är en indikator för det öppna och demokratiska samhället. Även tillväxt och internationellt samarbete ser jag som essentiellt för att vi ska fortsätta ha ett starkt och bärkraftigt Halmstad.

Hur ser du Halmstad i framtiden?

"Jag vill att vårt stadsvapens tre hjärtan ska genomsyra Halmstad. Det ska vara en varm stad som ska visa hänsyn och kärlek. Alla ska ha samma möjligheter, oavsett vem du är. Vi ska vara en kunskapsstad, precis som vår vision säger. Men vi har lång väg för att på allvar nå dit. Jag brinner för skolfrågorna – det är grunden som bygger människors möjligheter. Skolan ska anpassa sig efter individen, inte tvärtom.

Integrationen är naturligtvis en stor utmaning för oss. Det kommer bli belastningar på systemen, det kan vi inte blunda för. Vi måste våga prata om det, om krockarna, om synen på jämställdhet och så vidare. Om riskerna för att det skapas parallellsamhällen. Återigen – det handlar om vilken sorts stad, kommun vi vill vara.

Men det vi ska vara tacksamma över – och vårda omsorgsfullt – är de fantastiska förutsättningar vi har. Få kommuner har sådant utgångsläge som vi har."

 

FAKTA Lovisa Aldrin

Ålder: 36 år

Bor: Karlstorp

Familj: Man och tre barn (1,5 och 12 år)

Intressen: Laga och äta mat, umgås med vänner, kulturevenemang, naturen, rida och såklart spendera tid med min familj.

Nya politiska uppdrag i Halmstads kommun: Årets Entreprenör – jury, handikapprådet, kommunstyrelsens ledningsutskott, Entreprenörsregionens utvecklingsråd, kommunstyrelsen, krisledningsnämnd, kommunfullmäktiges valberedning, Halmstads Näringslivs AB, styrelse, kommunstyrelsens verksamhetsberedning, kommunfullmäktige (ersättare)

Politiska övriga uppdrag: Ledamot i stiftelsen Hallands länsmuseer, ledamot i styrkommittén KASK

Tidigare politiska uppdrag: Ordförande Region Hallands driftsnämnd för kultur och skola, Ordförande kulturutskottet regionsamverkan Sydsverige, ledamot regionfullmäktige, ledamot utbildning- och arbetsmarknadsnämnden.

 

FAKTA kommunråd

Det politiska arbetet i kommunen leds av fyra heltidsanställda och två deltidsanställda politiker. De kallas kommunråd. De partier som har flest antal politiker i fullmäktige får utse kommunråd. Partierna bestämmer sedan själva vilka personer som ska få förtroendet.

Halmstads kommuns kommunråd:

Carl Fredrik Graf (M)

Jenny Axelsson (C)

Lovisa Aldrin (L)

Anders Rosén (S)

Bertil Andersson (S)

Rose-Marie Edlund (S)