Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart med tre nya chefer

Kommunstyrelsen beslutade i dag, tisdag om tillsättning av tre nya chefer på kommunledningsförvaltningen: HR-chef, ekonomichef samt samhällsbyggnadschef. Till ny HR-chef utses Annika Vannerberg som varit tillförordnad på tjänsten sedan i juni. Ekonomichef blir Jan Fritz, som senast haft motsvarande uppdrag i Falkenbergs kommun. Lisa Rönnberg som utsetts till samhällsbyggnadschef kommer från samma post i Östersunds kommun.

– Det känns mycket bra att de tre nya cheferna nu är klara. De innehar nyckelroller i Halmstads kommuns ledning och kommer var och en bidra till att vi tillsammans arbetar framåt för att Halmstad utvecklas. Vi har alla förutsättningar att lyckas bra men det finns också utmaningar och då är en ledning som rymmer olika styrkor och erfarenheter en viktig förutsättning. Jag ser mycket fram emot att välkomna de nya chefskollegorna, säger Mattias Rossköld, kommundirektör.

HR-chef Annika Vannerberg

Annika Vannerberg har varit anställd i Halmstads kommun sedan 2008, hon har här haft ett flertal olika uppdrag – som förvaltningschef, integrationsstrateg och senast som tf HR-chef. Hon har bakgrund som gymnasielärare men har också utbildning för, samt lång erfarenhet av ledarskap inom skolan, hon var under åren 1997-2008 studierektor, rektor och gymnasiechef i Mölndal.

– Det var Halmstads vision som för tio år sedan fick mig att välja Halmstad. Jag är glad och hedrad att nu som HR-chef få fortsätta arbeta och leda i staden med tre hjärtan, säger Annika Vannerberg.

Ekonomichef Jan Fritz

Jan Fritz har en lång och bred erfarenhet, främst i näringslivet och senast som ekonomichef i Falkenbergs kommun där han varit sedan 2012. Han är utbildad civilekonom, har arbetat på bank, som revisor, varit med och börsintroducerat företag men under fjorton år även varit ekonomichef på Lokaldelen i Halmstad.

– Jag ser fram emot att få vara med att arbeta för ett än mer attraktivt Halmstad – för medborgarna i livets olika faser men även för näringslivet och besökarna. För det behöver vi en effektiv och hållbar välfärd. Jag kommer bidra med att vi tillsammans utvecklar verksamhets- och ekonomistyrning till det hjälpmedel som kommer att krävas för att fatta rätt beslut i en utmanande framtid, säger Jan Fritz.

Jan Fritz påbörjar sin tjänst i Halmstads kommun den i början av mars 2019.

Samhällsbyggnadschef Lisa Rönnberg

Även Lisa Rönnberg har en lång erfarenhet inom sitt område. Utbildad landskapsarkitekt, men har haft tjänster som arbetsledare sedan 2010 – bland annat som samhällsbyggnadschef både i Båstad och i Östersunds kommun.

– Jag ser med spänning och tillförsikt fram emot att börja som samhällsbyggnadschef i Halmstad. Min förhoppning är att tillsammans med blivande medarbetare och kollegor få bidra och fortsätta utveckla Halmstad. Samhällsplanering för mig handlar om att skapa den fysiska arena som skall understödja den samhällsutveckling som man vill åstadkomma. För att kunna möta de framtida utmaningar som vi kan överskåda måste planering ske med stort fokus på hållbarhet, så väl socialt, ekologiskt, ekonomiskt som demokratiskt, säger Lisa Rönnberg.

Lisa Rönnberg påbörjar sin tjänst i Halmstads kommun den 11 februari 2019.