Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

”Det smarta Halmstad” - var med och utveckla!

Välkommen till innovationsveckan med hackathon 2019! Årets innovations­vecka går av stapeln 8–10 november på Digitalt Laborativt Centrum (DLC) på Högskolan i Halmstad. Årets innovationsvecka arrangeras tillsammans med Halmstads kommun. Årets tema är ”Det smarta Halmstad”.

Innovationsdagarna bjuder bland annat på öppna föreläsningar och utställningar dit allmänheten är välkomna. I fokus står det 48 timmar långa hackathonet, med start fredagen den 8 november klockan 16.00 och avslut söndagen den 10 november klockan 16.00.

Vad är ett hackathon?

Ett hackathon är ett utmaningsdrivet problemlösarevent där man exponerar grupper med blandade kompetenser för konkreta case, och där de under en begränsad tid tar fram en lösning på caset.

Under höstens hackathon kommer grupperna under 48 timmar fokusera på att lösa utmaningar som lyfts inom Halmstads kommun under temat ”Det smarta Halmstad”. Grupperna kommer att vara blandade med personer från Högskolans studenter, forskare, anställda inom Halmstads kommun, näringslivsaktiva, individer med internationellt perspektiv så väl som kommunens invånare och andra kreativa personer.

Utöver problemlösningen så erbjuds deltagarna också andra kreativa och roliga aktiviteter i en inspirerande miljö.

Alla kan vara med

Några konkreta förkunskaper för att delta behövs inte, alla människor är välkomna att vara med och lösa utmaningarna. Alla kompetenser, tankar och perspektiv behövs! Du behöver alltså inte vara en ”datahacker” för att delta.

Vi hoppas att du vill delta i vårt hackaton

Hackathonet är kostnadsfritt att delta i. Efter din anmälan, så får du mer detaljerad information skickad till dig. Sista anmälningsdag är den 4 november.

Anmäl diglänk till annan webbplats