Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kontroll av livsmedelsföretag 2017

Miljöförvaltningens livsmedelsavdelning besöker varje år restauranger, butiker och andra livsmedelsföretag i Halmstads kommun. Vid alla besök tittar vi på hur hanteringen av maten fungerar. Under 2017 kommer vi dessutom att fokusera på följande projekt:

Grossister

Vi kommer att kontrollera att grossister i kommunen uppfyller lagstiftningen när det gäller märkning och spårbarhet (varifrån man köper sina varor och vem man säljer dem till).

Kebab på pizzerior

Projektet omfattar pizzerior och restauranger som hanterar kebabkött. Syftet är att kontrollera att livsmedelslagstiftningens krav på information (redlighet), spårbarhet samt temperatur vid varmhållning, nedkylning och värmebehandling är uppfyllda.

Matkassar

Projektet omfattar livsmedelsbutiker som erbjuder utkörning av matkassar till sina kunder. Vid inspektionen kontrolleras fordonen där matkassarna förvaras/transporteras, temperatur vid transport av kyl- och frysvaror samt märkning och spårbarhet på maten i kassarna.

E-handel

Livsmedelsverket har under 2016 påtalat att kontrollen av internethandel (e-handel) med livsmedel, särskilt med fokus på kosttillskott, måste bli bättre. Vi kommer därför att kartlägga vilka företag i Halmstads kommun som säljer livsmedel via internet och förbättra vår kontroll av dessa företag.

Matmäklare

Med matmäklare menas ett företag som köper och säljer livsmedel utan att ha någon egen fysisk hantering av varorna. Ordet "livsmedel" inkluderar allt som man äter och dricker, alltså även vin, kosttillskott och godis. Verksamheten ska vara registrerad som en livsmedelsanläggning, även om det inte finns några utrymmen där livsmedel hanteras.

Näringsdeklaration

Från och med december 2016 är det obligatoriskt med näringsvärdesdeklaration på de flesta livsmedel. Vi har för avsikt att kontrollera om detta fungerar hos de livsmedelstillverkare som finns i kommunen, och informera om det visar sig behövas.