Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Livsmedel

Ska du öppna ett kafé, ta över en livsmedelsbutik eller starta någon annan livsmedelsverksamhet? Här finns bland annat information till dig som är, eller planerar att bli, företagare i livsmedelsbranschen.

Starta nytt

I stort sett all livsmedelshantering utanför det egna hemmet ska registreras eller godkännas innan den startar. Det gäller även om du tar över en befintlig verksamhet. Vänd dig till miljöförvaltningen för att registrera din verksamhet eller ansöka om godkännande.

Redan etablerad

Det är mycket att tänka på för dig som är livsmedelsföretagare. Bland annat har du ansvaret för att livsmedlen du säljer är säkra och rätt märkta. 

Få koll på:

Nya regler om märkning

Den 13 december 2014 började den så kallade informationsförordningen att gälla. Det innebär att alla livsmedel ska märkas enligt samma lagstiftning i hela EU.

Klara kontrollen – få en smiley 

Sedan 2013 har miljönämnden delat ut smiley till restauranger, kaféer och butiker som klarat livsmedelskontrollerna på ett mycket bra sätt. Företag med extra god livsmedelshygien får en smileydekal som kan sättas upp och visas för kunderna.

Läs vad smiley innebär och se en karta över smiley-certifierade matställen.

Misstänker du matförgiftning?

Har du som konsument blivit sjuk av mat som du köpt i en butik eller blivit serverad på restaurang? Misstänker du matförgiftning kan du göra en anmälan till miljöförvaltningen.