Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Röstning Halmstads arkitekturpris 2018

Byggnadsnämnden delar ut ett arkitekturpris varje år till ett byggnadsprojekt. Detta för att lyfta goda exempel på byggnader och offentliga miljöer i olika kategorier. Nedan listas de finalister som går att rösta på.

Brf Tallvik, Eketånga

Arkitekt: Möller arkitekter
Beställare: Peab

En bågformad loftgångsbyggnad som samspelar med bevarade högresta tallar. Den konkava formen vetter mot hav och sol. Generösa balkonger ger nära kontakt med omgivningens grönska. Lätt uppbruten fasad i trä mot solen och mer sluten entrésida mot öster och norr. Markens nivåskillnad tas upp i byggnadskroppen som växer från två till tre våningar mot söder. Stående ljust laserad träpanel i olika bredder står fint mot loftgångarnas råa betong och fönsterbågar, räcken och plåtar i grafitgrått.

Borgen 4, Söder

Arkitekt: Liljevall Arkitekter
Beställare: HFAB

Enkla tydliga byggnadsvolymer med branta bandtäckta sadeltak utan takutsprång och takkupor för tankarna till äldre hamnkaraktär. Ljust och mörkt tegel klär de olika byggnadernas fasader tillsammans med falsad Rheinzink. En lägre länga sträcker sig utefter Södra vägen medan placeringen av övriga byggnadskroppar är mer uppbruten och kopplar till Söders varierade struktur. Utblickar mot Nissan och äldre grannbyggnader i tegel ges från det gemensamma gårdsrummet.

Röstning

Rösningen är öppen fram till den 1 augusti 2018.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som uppgifterna i detta formulär. Syftet med en sådan behandling är för att kunna hantera röstningen. När röstningen är över kommer dina personuppgifter att raderas. Läs mer om hur Halmstads kommun hanterar dina personuppgifter.