Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nominera till Halmstads arkitekturpris

Byggnadsnämnden delar ut ett arkitekturpris varje år till ett byggnadsprojekt. Detta för att lyfta goda exempel på byggnader och offentliga miljöer i olika kategorier.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Genom priset hoppas byggnadsnämnden kunna visa på vad arkitektur kan vara i ett brett perspektiv. En förhoppning är också att inspirera allmänheten och väcka intresse för arkitektur och stadsbyggnadsfrågor.

Flera olika kriterier

När byggnadsnämnden väljer ut finalister letar man efter god arkitektur utifrån flera olika aspekter. Förslaget ska vara väl genomfört från idé till färdigt fungerande objekt. En bedömning görs utifrån ett helhetsperspektiv där vinnaren ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in. Det är viktigt att nytillskottet tar hänsyn till och visar respekt för sitt omgivande sammanhang samtidigt som projektet på olika sätt gärna får vara nyskapande.

Arkitekturpriset 2019

Du kan påverka vem som ska få Halmstads arkitekturpris 2019 genom att föreslå ett byggprojekt som du tycker är värt detta pris.

För att ett byggnadsobjekt ska kunna nomineras till arkitekturpriset är kravet att projektet ska ha färdigställts under perioden 1 januari 2018-1 april 2019. Du kan nominera din favorit i webbformuläret nedan. Skicka in ditt förslag senast den 1 maj.

Förslagen kan vara av olika karaktär och storlek. Det kan vara ett renoveringsobjekt, ett nytt hus, en tillbyggnad, en inomhusmiljö eller en plats i det offentliga rummet. Allt är av intresse, stort som smått.

Nämnden bedömer de arkitektoniska kvaliteterna när de utser två-tre finalister i slutet av juni. Under sommaren har du som halmstadbo sedan möjlighet att rösta fram din favorit som vinnare!

Nominera senast den 1 maj.

Vill du skicka ett foto på din nominering?
E-posta då: byggnadskontoret@halmstad.seDu kan även skicka in ett brev:
Byggnadskontoret, Box 153, 301 05 Halmstad.
Skriv vilken adress/fastighetsbeteckning, projektet/platsen har och motivera varför du vill att projektet/platsen ska få arkitekturpriset.