Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vård- och omsorgsutbildning, Kommunvux

Vård- och omsorgsutbildningen är ett certifierat vård- och omsorgscollege. Utbildningen ger grundläggande kunskaper för arbete inom hälso- och sjukvård samt inom vård- och omsorgsarbete. Ett antal veckor av den totala utbildningstiden är arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Vi har undervisning året om. Vår undervisning är individuellt anpassad enligt vuxenutbildningens styrdokument. Du kan studera på dagtid eller på distans. Genomgången utbildning gör det möjligt för dig att söka tjänst som undersköterska, skötare, stödassistent, boendestödjare eller personlig assistent. Det beror på vilken yrkesutgång du väljer. Yrkesutgångarna hittar du längst ner på sidan.

Nytt för 2019

Orienteringskurs, 200 poäng, som syftar till att ge en inblick i vård- och omsorgsyrket.

Yrkes sfi – vårdbiträde, 60 veckor. Utbildningen vänder sig till dig som läser sfi på D-nivå och som vill utbilda dig inom vård- och omsorg.

Innan du ansöker

Halmstad Lärcentrum kan du få bra information om våra olika utbildningar av studie- och yrkesvägledare. De hjälper dig att hitta den studieform som passar dig bäst: närstudie eller distans. I distansstudierna ingår det ett antal fysiska träffar på skolan. Studie- och yrkesvägledarna kan också hjälpa dig med din ansökan.

Ansökan

Ansökan görs via webbenlänk till annan webbplats. Endast kompletta ansökningar behandlas.

Tänk på att alltid bifoga betyg från senast slutförda utbildning. Ansöker du
till yrkesvux skall du bifoga ett personligt brev. Utdrag belastningsregistret kan behöva visas inför APL.

Nivåtest

Du som söker denna utbildning ges möjlighet till test i svenska/svenska som andraspråk och matematik för att dina förkunskaper skall kunna användas på bästa sätt. Testet gör du på Halmstad Lärcentrum. Om du är osäker på hur mycket du kan och vilken nivå du ska söka kommer studie- och yrkesvägledarna att erbjuda dig att göra ett test som kan ligga till grund för din fortsatta planering.

Om utbildningen

Undervisningen är individuellt anpassad. När du börjar dina studier läggs din individuella studieplan upp tillsammans med lärare. Studieplanen utformas med hänsyn till dina förutsättningar och erfarenheter.

Yrkesutgångar

Innan du väljer yrkesutgång kommer du att få information om vad de olika utgångarna innehåller. I varje yrkesutgång ingår fyra veckors fyra veckors arbetsförlagt lärande (APL). Du kommer även att genomföra ditt gymnasiearbete inom den yrkesutgång som du valt.

  • Äldreomsorg: äldres hälsa och livskvalitet och vård och omsorg vid demens.
  • Psykiatri: psykiatri 2 och samhällsbaserad psykiatri.
  • Funktionsnedsättning: specialpedagogik 2, socialpedagogik samt friskvård och hälsa.
  • Akutsjukvård: akutsjukvård och medicin 2.