Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kurs i Big Band med Per Thornberg

Vi ska skapa en orkester med elever från Kulturskolan och Sturegymnasiet som ska spela nyakompositioner av Per Thornberg i genren ”jazz-big-band”. Det är ett alldeles nytt samarbete och vi inviger konserthallen med en häftig konsert på söndagseftermiddagen klockan 16.00.
Ett ”Almost big band” är ett mindre storband, som kan innehålla lite alternativa sättningar gentemot traditionellt storband. Om du vill veta lite hur det kan låta så kolla ”Almost Big Band” på YouTube så finns det mycket att lyssna på. Att nu skapa ett eget Halmstad-band med nyskriven musik blir ett riktigt bra tillfälle för dig som vill utvecklas inom musiken.
Du som några år har spelat trumpet, trombon och annat brass, saxofon, klarinett, tvärflöjt, oboe, elbas, elgitarr, keyboard och slagverk är välkommen att söka till orkestern.
Vi repeterar fredag kväll, två pass på lördagen, ett genrep på söndagen och så konserten.
Kursen är kostnadsfri för den som blir antagen.
Du som kommer med får dina arrangerade stämmor i mitten av höstterminen och du kan få hjälp av din lärare att titta på materialet i förväg. Det blir också en gemensam träff i mitten av september på Kulturhuset Najaden där Per Thornberg berättar om musiken och projektet.
Anmäl dig på här nedan senast den 31 augusti
Mat ingår i kursen, så skriv in i anmälan ifall du har allergier eller matförbehåll.