Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dans

Kulturskolans danskurserPDF   

Barndans 4-5 år

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former tränar barnen rytmik, motorik, koncentration, balans och hållning.

Dansmix 6-7 år

Under lekfulla former får barnen grundläggande dansträning. Med betoning på det lustfyllda utforskar vi olika danstekniker.

Danslust (funktionsvariation)

Kulturskolans dansverksamhet för barn med funktionsvariationer. Vi utgår från individens unika förutsättningar och utvecklas därifrån både som individer och grupp. Under okomplicerade former utforskar vi kroppens möjligheter till konstnärligt uttryck i en trygg och stimulerande miljö. Vi vill att eleverna får uppleva lusten och glädjen i dansen och att de får träna på sitt eget rörelseuttryck!

Från och med åtta års ålder kan du välja olika kurser.

Beroende på hur mycket platser vi har så kan du dansa mer än en gång i veckan inom olika genrer. Det vi erbjuder är Balett, Jazz/show, Streetjazz och Skapande Dans. Av kulturpolitiska skäl främjar vi balett och skapande dans. Därför kan elever på jazz-show och streetjazz välja till dessa danser utan kostnad.

Balett

Eleverna får lära sig den klassiska balettens grunder genom att arbeta med hållning, lätthet och långa linjer. En stor del av lektionen sker genom teknikövningar vid stången eller på golvet. Vi använder franska termer för att beskriva positioner, steg och hopp.

Jazz/show

Lektionerna består av uppvärmning, teknikträning och koreografi. Vi fokuserar bl.a på dynamik, smidighet, uttryck och scenframträdande. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och många blandar jazztekniken med nyskapande.

Streetjazz

Stilen är en sammansmältning av streetdance (som är ett samlingsnamn för många olika streetstilar) samt jazzteknik. Lektionerna innehåller teknikträning och koreografi. Du övar upp styrka, kondition och koordination när du dansar.
Vi har även streetjazzgrupper som främst är för killar. Det som tidigare kallades Funky Boyz ingår nu i streetjazz och har man stått i kön för det så blir man överflyttad till streetjazzkön.

Skapande dans

I skapande dans utgår vi från det som idag kallas contemporary dance. Vi arbetar utifrån kroppens naturliga rörelsemönster och utforskar de egna rörelserna. Grundläggande uppvärmning med dansteknik samt danskombinationer ingår för att ge eleverna förutsättningar att kunna utveckla ett eget skapande och utforska konstnärliga uttryck.

Från tretton års ålder nivågrupperar vi eleverna istället för att åldersindela.
Då spelar det in hur mycket man dansat tidigare och hur långt man
nått. Men det innebär självklart att du kan börja dansa även om du inte gjort det tidigare.

Kostnad och plats för danskurser

Att gå på dans kostar 600 kr / termin. För elever som deltar i jazz/showdans,  eller streetjazz finns det möjlighet att gå på antingen balett eller skapande dans kostnadsfritt i mån av plats.

Dans finns på adress: Kulturskolan, Fiskaregatan 21. Vi har även danskurser i Oskarström och Simlångsdalen.