Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hotell- och turismprogrammet

Gillar du möten med andra människor? Då ska du utbilda dig inom den växande mötesbranschen som ger dig möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands.


Teori och praktik

Under utbildningens tre år gör du 16 veckors APL. Det finns möjlighet att APL utomlands. Vi samarbetar med olika hotell i Norge, Österrika och Spanien. Vi har även ett nära samarbete med lokala företag inom branschen. Genom dessa kontakter får du möjlighet att prova olika yrkesområden såsom evenemang, event och konferenser. Många gånger leder APL och uppdrag till att du kan få arbete.

Så arbetar vi

Hos oss får du en teoretisk och praktisk utbildning som ger dig kunskaper om service och bemötande. Precis som på andra program ges du möjlighet att läsa ämnen som ger dig behörighet till vidare studier på högskola/universitet. Du läser dessutom programspecifika kurser som ger dig en yrkesexamen inom hotell- och turismbranschen. Ute i branschen är efterfrågan på goda språkkunskaper stor. På Hotell- och turismprogrammet kan du läsa moderna språk steg 3 i åk 1.

Efter gymnasiet

Efter avslutad utbildning kommer du vara väl förberedd för arbete i branschen. Kanske vill du jobba som hotellreceptionist, turistinformatör, konferensvärd eller med evenemang? Vill du istället vidareutbilda dig finns det en rad skolor och utbildningar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Alltifrån kortare kurser på folkhögskola till yrkeshögskola. Andra yrken du kan vidareutbilda dig till är exempelvis guide, reseledare och flygvärdinna. Möjligheterna är många!

Inriktningar

Hotell och konferens

Skolverket hotell- och turismprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök Hotell-turismöppnas i nytt fönster