Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Samhällsvetenskapsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Sannarp är möjligheternas program. Här finns den blivande psykologen, webbredaktören, advokaten, kuratorn, diplomaten, journalisten, politiske sekreteraren, polisen, PR-konsulten, informatören och HR-specialisten.

Hos oss får du reflektera över frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt.

Sannarpsgymnasiet är en certifierad FN-skolalänk till annan webbplats. Det innebär att vi ständigt är engagerade i globala frågor, som till exempel om mänskliga rättigheter. Vi har en aktiv FN-förening och driver varje år FN-rollspel med över hundra deltagare.

Så arbetar vi

På samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om företeelser i samhället, både i Sverige och internationellt. Du lär dig om konflikter, får förståelse hur beslut fattas samt om hur individen och samhället samspelar. Du studerar också hur människans livsvillkor har förändrats under historien, som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Under utbildningen lär du dig även om hur det mänskliga psyket fungerar och får kunskaper i hur man leder och utvecklar grupper.

Inriktningar och profiler

På Sannarpsgymnasiet finns inriktningarna:

Efter gymnasiet

Samtliga inriktningar ger en bra grund för fortsatta studier och ger dig goda förutsättningar till studier på högskole- och universitetsnivå. Där kan du använda ditt kritiska förhållningssätt och din förmåga att fatta medvetna beslut.

Våra tidigare elever har t ex utbildat sig till jurister, socionomer, civilekonomer, journalister, statsvetare, lärare eller politiker.

Idrottsutbildning tillsammans med samhällsvetenskapsprogrammet

Precis som till något av våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med samhällsvetenskapsprogrammet ifall du vill.

Sannarp Europa tillsammans med sahällvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammets samhällsinriktning kan du koppla med proflen Sannarp Europa.

Kontakt

Stina Kasemo
Rektor
stina.kasemo@halmstad.se
072 - 386 99 04