Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Naturvetenskapsprogrammet på Sannarp

Sannarps naturvetenskapsprogram ger dig en bra grund att stå på för vidare studier inom till exempel naturvetenskap. Hos oss möter du ett varierat arbetssätt, där teori, laborationer, studiebesök, enskilt arbete och grupparbete är naturliga delar av undervisningen.

Vi erbjuder inriktningarna naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle. Inriktning väljer du till årskurs 2, vilket innebär att du under första året kan känna efter vilken inriktning som passar dig bäst.

På Sannarpsgymnasiet får du undervisning i moderna lokaler och välutrustade laborationssalar. Under utbildningen lär du dig både teori och att praktiskt använda modern labbutrustning. Du kommer att lära dig forskningsmetodikens grunder om hur man planerar, genomför och rapporterar vetenskapliga undersökningar. Det är kunskaper som du kommer att ha nytta av i dina studier på högskola och universitet.

Naturvetenskapsprogrammet kan du också läsa med estetisk variant - musik.

Till naturvetenskapsprogrammet kan du koppla profilen Sannarp Europa.

Så arbetar vi

På naturvetenskapsprogrammet har du alltid ett nära samarbete med dina lärare och klasskompisar. Studiebesök, laborationer och exkursioner är självklara inslag i din utbildning, liksom internationellt utbyte och samarbete med högskola och näringsliv.

Vi är måna om att din utbildning håller allra högsta kvalitet. Med kunskapen från Sannarps naturvetenskapsprogram har du ett försprång när du börjar på högskola eller universitet. Hos oss kommer du och din utbildning i första hand.

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet att läsa vidare på flertalet utbildningar. Många som väljer naturvetenskapsprogrammet vill bli läkare, veterinär, tandläkare eller ingenjör, men programmet öppnar dörrar även till flera andra yrken.

Sannarp Europa tillsammans med naturvetenskapsprogrammet

Vill du studera en termin på svensk skola i Madrid, London eller Paris? Till vårt naturvetenskapliga program kan du koppla profilen Sannarp Europa.

Idrottsutbildningar tillsammans med naturvetenskapsprogrammet

Precis som våra andra program kan du också välja någon av våra idrottsutbildningarlänk till annan webbplats tillsammans med naturvetenskapsprogrammet.

Kontakt

Kjell Eklund
Rektor
kjell.eklund@halmstad.se
073 - 343 96 59

Anna-Carin Bergman
Lärare
anna-carin.bergman@halmstad.se

Citat, naturvetenskapsprogrammet

”Jag tycker att Sannarp är bra därför att det är en skola som tar studierna på allvar. På Sannarp passar alla in på sitt eget sätt.”
Yara

Citat, naturvetenskapsprogrammet

”På Sannarp känner jag mig trygg, får bra undervisning och känner gemenskap."
Sofia

"Kemi- och biologilektionerna på Sannarp fick mig intresserad av medicin. Jag kunde mycket mer än alla andra när jag började på tandläkarutbildningen".

Kajsa, NvEU09, tandläkarutbildningen, Göteborg.

"Tiden på Sannarp var både rolig och inspirerande. Jag fick en jättebra förberedelse för vidare studier och chansen att kombinera skolan med golf gjorde det ännu roligare".

Madeleine, SpM08, maskiningenjör, Chalmers