Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Barn- och fritidsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet ger dig många möjligheter efter utbildningen. Hos oss kan du få högskoleförberedande kompetens och samtidigt en yrkesexamen. Du kan därför börja jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare på högskola.

Barn- och fritidsprogrammet är för dig som vill jobba med människor och gillar samarbete och kommunikation. På programmet får du träna på att lösa problem och utveckla din initiativförmåga. Under din utbildning varvar vi praktiska inslag med teori.

Teori och praktik

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagtlärande (APL) där du blir väl förberedd på att leda grupper med vuxna, ungdomar och barn. Under APL är du ute i verksamheter och organisationer för att utveckla dina yrkeskunskaper.

Så arbetar vi

På barn- och fritidsprogrammet lär du dig om ledarskap, människors utveckling, pedagogik och kommunikation. Vi arbetar ämnesövergripande, vilket innebär att vi samarbetar mellan olika kurser.

På barn- och fritidsprogrammet har vi många projekt. Till exempel med NollTreFem, där du som elev utvecklar kunskaper i skapande, kommunikation och ledarskap. Du får också en språkstartsutbildning. Den praktiserar du bland annat på öppna förskolan i Andersberg och på din APL plats. Det finns också en möjlighet att lära sig poollivräddning.

BF-bloggenlänk till annan webbplats kan du läsa mer om våra olika projekt och samarbeten.

Inriktningar

På Sannarpsgymnasiet finns inriktningarna:

  • Fritid och hälsa
  • Pedagogiskt och socialt arbete

Yrkesutgångar

Med inriktningen fritid och hälsa får du en yrkesexamen som elevassistent, poollivräddare och aktivitetsledare. Om du vill läsa vidare efter gymnasiet passar den här inriktningen dig som vill utbilda dig till polis, idrottslärare eller sjukgymnast.

Med inriktningen pedagogiskt och socialt arbete får du en yrkesexamen som barnskötare och elevassistent. Den här inriktningen passar dig som vill utbilda dig vidare till förskollärare och grundskolelärare.

Efter gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program med många möjligheter efter utbildningen. Med en yrkesexamen från BF kan du antingen börja arbeta direkt efter gymnasiet men du kan också läsa vidare.

Efter avslutad utbildning är det många av våra elever som har får möjlighet att arbeta vidare på en tidigare praktikplats eller väljer att läsa vidare på högskola eller folkhögskola.

Kurser på barn- och fritidsprogrammet

Kurser på barn- och fritidsprogrammet.

Idrottsutbildning tillsammans med barn- och fritidsprogrammet

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med barn- och fritidsprogrammet ifall du vill.

 

Kontakt

Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.

Lärare:
Kajsa Rane, kajsa.rane@halmstad.se

Rektor:
Hans-Ove Sandberg, hans-ove.sandberg@halmstad.se

Elevcitat-BF

BF är fantastiskt! Man får koppla samman APL:en med lärandet, det gör skolan både roligare och lättare!”
Lukas, BF18

”Lärarna på BF-programmet gör att skolgången blir mycket roligare. Varje elev får höras och synas, och de gör allt väldigt trivsamt!”
Sara och Alva, BF18

 ”Det bästa med Barn- och Fritid är praktiken! Eftersom inget är så praktiskt som en bra teori!"
Ludvig, BF18