Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av naturvetenskap, miljö, matematik och samhället? Vill du få en utbildning där ditt lärande och mående kommer i fokus? Där du blir väl förberedd för högskolestudier och där du även kommer i kontakt med näringslivet? Då ska du välja naturvetenskapsprogrammet da Vinci på Kattegattgymnasiet som erbjuder dig inriktningarna naturvetenskap eller naturvetenskap och samhälle.

Så arbetar vi

Vår grundfilosofi är inspirerad av Leonardo da Vinci, hur han satte människans utveckling och kunskaper i centrum. Hos oss läser du en del av dina kurser inom ramen för ämnesintegrerade projekt där ni arbetar i olika grupper. Lärarna samarbetar aktivt med varandra och har en nära kontakt med dig. I projekten sätts dina nyvunna kunskaper in i ett sammanhang och du lär dig hur till exempel fysik, biologi och svenska hänger ihop i verkligheten. Exempel på projekt kan vara “Hjärnsmart”, “Hållbar konsumtion” “Framtidsprojekt” “Etik och vetenskap” och “Analytisk kemi”.

Projekten

I flera av projekten arbetar vi tillsammans med både högskola och näringsliv. Du gör spännande laborationer, studiebesök på företag, lär dig olika presentationsmetoder (muntliga så väl som skriftliga) och att arbeta i olika grupper för att lära dig att samarbeta och kommunicera. Vi lär dig naturligtvis hur arbete i grupper går till.

Hjärnsmart utbildning

Vårt mål är att du ska få en så hjärnsmart utbildning som möjligt. Vi arbetar tillsammans med hjärnforskare utifrån ett helhetsperspektiv där fokus ligger på att det man lärt sig också stannar kvar i långtidsminnet och att hjärnan utvecklas, växer och mår bra. Skolan erbjuder dig fina lokaler och moderna labbsalar som liknar de laboratoriemiljöer du kan stöta på i arbetslivet.

Beroende på vad du är mest intresserad av väljer du inriktning inför år två – Naturvetenskap (NANAT) eller Naturvetenskap och Samhälle (NANAS).

Inriktningar:

Naturvetenskap (NANAT)

Naturvetenskap och Samhälle (NANAS)

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet da Vinci gör dig väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet. Du får behörighet att läsa vidare på flertalet utbildningar. Du får också en mycket bra grund att stå på vad det gäller att arbeta tillsammans i grupper, göra presentationer inför både större och mindre grupper och skriva rapporter och uppsatser.

Kontakt

Rektor: Frank Wedding, frank.wedding@halmstad.se

Kurser på Naturvetenskapsprogrammet

Skolverket, Naturvetenskapsprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasiet