Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Industritekniska programmet

Det är och kommer fortsätta att vara en stor efterfrågan på industritekniker i framtiden, inom områdena som driftssäkerhet, produkt-, maskin- och svetsteknik, både i Sverige och i andra länder. Industritekniska programmet passar dig som vill använda dina kreativa idéer till att producera med avancerade maskiner. Du får möjlighet att med modern datateknik omsätta modeller till verkliga produkter av hög kvalitet.

Programmet kan också läsas som lärlingsutbildning.


Teori och praktik

Utbildningen på industritekniska programmet har ett stort inslag av praktiskt arbete, blandat med teoretiska baskunskaper. Skolans maskinpark motsvarar de krav man kan ställa på en modern tillverkning.

Så arbetar vi

Arbetssättet och verkstäderna på Industritekniska programmet liknar dem du kan möta i arbetslivet. På programmet kommer du att jobba mycket nära olika företag, vilket ger dig stora möjligheter till sommarjobb och arbete efter gymnasiet. Inför år två väljer du vilken inriktning du vill läsa. Industritekniska programmet på Kattegattgymnasiet ingår i Teknikcollege Halland.länk till annan webbplats

Inriktningar

Produkt- och maskinteknik

Inriktningen lär dig hantera industriell utrustning och bearbeta olika material i maskiner, med mycket hög noggrannhet. Viktiga kurser är datastyrd produktion, produktutrustning och produktutveckling.

Svetsteknik

Inriktningen lär dig olika tekniker och arbetsmoment för att svetsa och bearbeta plåt.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du till exempel arbeta som CNC-operatör, maskinoperatör, produktionstekniker eller internationell licenssvetsare i många olika yrken. Genom aktiva val kan du bli helt eller delvis behörig för yrkeshögskola och högskola.

Kontakt

Lärare: Jim Sevandersson, jim.sevandersson@halmstad.se