Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet ger dig aktuella, verklighetsnära och allmänbildande kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor, med fokus på företagande.

Så arbetar vi

På programmet läser du flera gemensamma kurser och andra kurser inom ekonomi och juridik. Genom vårt samarbete med Ung företagsamhetlänk till annan webbplats (UF) får du prova på att starta ett företag på riktigt.

Ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet är certifierat för att utbilda ”Diplomerade Gymnasieekonomer” (DGE). Genom val kan du som elev på Ekonomiinriktningen utforma din utbildning så att du uppnår detta diplom på vårt Ekonomiprogram. Den här utbildningen gör dig anställningsbar, studieklar och redo för företagande. Läs mer om Diplomerad Gymnasieekonom på Kattegattgymnasiet: Diplomerad Gymnasieekonom.
Information om hur certifieringen går till.länk till annan webbplats

Inriktningar

Juridik

Juridikinriktningen ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och om hur den påverkas av internationell rätt. I kurser som filosofi, juridik och psykologi utvecklar du din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ekonomi

Ekonomiinriktningen ger dig färdighet i att starta och driva företag. Du får kunskaper inom områden som företagsekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, matematik, ledarskap och organisation. På denna inriktning kan du spetsa din utbildning genom att välja fördjupningen till ”Diplomerad Gymnasieekonom”.

Efter gymnasiet

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande men det gör dig också anställningsbar. Det ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet, inom t.ex. juridik och ekonomi. Möjliga yrken är marknadsförare, jurist, inköpare och redovisningskonsult, men också t.ex. lärare och polis. Har du valt att läsa och blivit Diplomerad Gymnasieekonom har du dessutom tagit ett stort steg mot ett framtida yrke.

Kontakt

Rektor: Peter Nylander, peter.nylander@halmstad.se