Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om Kattegatt

Kattegattgymnasiet - en hjärnsmart skola

Kattegattgymnasiet hittar du på tre adresser i Halmstad. Skepparegatan 36, Patrikshillsvägen 1 (Byggskolan) och Kornhillsvägen 56 (Kristinehedsgymnasiet). Var de olika programmen finns kan du läsa om under kontakt, eller på respektive programs sida. Skolan arbetar hårt för att kvalitetssäkra utbildningarna:

Eleverna på Kattegattgymnasiet jobbar med något som kallas Hjärnsmart. Det är en slags plattform som går ut på att skapa förståelse för hur hjärnan påverkas i vår tid med ett ökat flöde av information, det mobila samhället och en upplevd allt stressigare vardag.

För elever på tekniska ykesinriktade program delas varje år ut stipendier från Näringslivets stipendiefond.

Kattegattgymnasiet är en av Europaparlamentets ambassadörsskolor

Syftet med programmet är att främja medvetenheten om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati bland ungdomar genom att ge dem aktiva kunskaper om EU och i synnerhet Europa­parlamentet. Det handlar inte bara om att lära om EU utan också att ge eleverna erfarenhet av europeiskt medborgarskap: vad EU innebär för det dagliga livet och vad ungdomarna kan göra för att forma framtidens Europa så som de vill ha det.

Kattegattgymnasiet utbildar årligen en grupp elever "juniorambassadörer" som får fördjupade kunskaper om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati. Som en av Europaparlamentets ambassadörskola ingår man i ett stort europeiskt närverk av skolor och erbjuds möjligheter att kunna söka exempelvis Euroscola - en utbildning som avslutas med att elever under en dag får delta i Europaparlamentets arbete i Strasbourg tillsammans med skolor från övriga Europa.

Personal KG

Stor del av personalen på Kattegattgymnasiet läsåret 2018-2019.